Wat is een Pocketveren-interieur?

Een pocketveren matras bestaat uit een interieur met allemaal (meest tonvormige) veren die los in een zakje verpakt zijn. De stalen veren kunnen dan individueel van elkaar bewegen. Er bestaan veel soorten pocket interieurs. Zo wordt er bijvoorbeeld geschermd met het aantal veren (wat niets zegt over de kwaliteit of over het comfort).

Je kunt met stalen veren heel veel verschillende karakters krijgen. Variabelen zijn soepel, normaal, stevig, met veel tegendruk, minder progressief, enz. De opbouw van de veer is zeer belangrijk: hoeveel slagen, welke draaddikte, welke hoogte, de voorspanning in een het zakje enz. Het verschil is bijzonder groot, daar komt bij hoe is de pocket matras opgebouwd, met of zonder drukverdeler, drukverdelertussen de kantstroken of over de kantstroken verlijmd, welke afdekplaten worden er gebruikt (polyether niet doen, HR schuim met een goed soortelijk gewicht?, traagschuim?, latex van een goede kwaliteit?, compose schuim, welke dikte wordt gebruikt (2 / 3 / 4 / 5 cm dik ?), enz.

Conformiteit:
Is zeer afhankelijk van bovenstaande.
Slaapklimaat:
Dit type matras bestaat uit veren met veel lucht, dus de ventilatie is uitstekend.
Ondersteuning:
Veelal actief ook afhankelijk van type veer en afdeklagen.
Note:
Pocketveren matrassen worden veel verkocht, echter een goed advies is heel belangrijk t.a.v. het comfort. Belangrijk is wel dat de veren zijn nagehard, gedurende de levensduur van de matras blijft de veer dan optimaal zijn werk doen