EEN WELLINGTON

DOET U GOED!

 

vakwerk tot in het kleinste detail

Waarom slapen we?

We brengen ongeveer 1/3 van ons leven door op bed. Dit om ons fysiek en mentaal te laten herstellen van alle inspanningen van de afgelopen dag.

Wat als we niet goed slapen?

Wanneer uw bed niet goed bij u past kunnen er allerlei verstoringen optreden tijdens de slaap zonder dat u daar iets van merkt tijdens uw nachtrust. Helaas merken we dit de volgende dag wel, u voelt zich niet fit, u neemt weinig op tijdens een vergadering, humeurig, enz.

Verstoringen!

1. Door slechte conformiteit tijdens de slaap (bv. slechte aanpassing van de matras op uw lichaam).
De verstoringen kunnen van allerlei aard zijn. U herkent vast wel bij voorbeeld dat u wakker wordt met een slapende arm. Indien dit tijdens de diepe slaap gebeurd geven de hersenen een seintje dat we ons moeten omdraaien. Helaas betekent dit ook dat
de diepe slaap terugvalt naar een fase waar veel minder herstel plaats vindt.
2. Door een slecht slaapklimaat (bv. te warm, te koud, klam, weinig ventilatie)
Als we het te warm hebben, doen we het dekbed van ons af, het is klam in bed. Ook hier zien we dat de diepe slaapfase terug gaat naar de fase waarin we te weinig herstellen.
3. Door slechte ondersteuning (tussenwervelschijven kunnen te weinig herstellen).
Grote kans op rugklachten als we de natuurlijke kromme van de wervelkolom niet respecteren.
4. Die ontstaan door bovenstaande factoren (conformiteit / slaapklimaat / ondersteuning).
Deze verstoringen veroorzaken allerlei hersenactiviteiten die ook weer sturing geven aan onze spieren e.d. Heel vervelend want dit kost allemaal energie en natuurlijk gaat u naar bed om juist energie op te doen.

Wat betekent conformiteit voor u ?

Conformiteit is het aanpassend vermogen van de matras om een optimale drukverdeling/-verlaging te verkrijgen op uw lichaam. Belangrijk voor iedereen, maar extra belangrijk voor mensen met gevoelige gewrichten, spieren of mensen met reumatische klachten.

Wat betekent slaapklimaat voor u ?

Slaapklimaat is het vermogen van de matras om tijdens de slaap transpiratievocht op te nemen en af te geven aan de omgeving en het vermogen om ons op een zo constant mogelijke temperatuur te houden tijdens de slaap.

Wat betekent ondersteuning voor u?

Ondersteuning is de mate van tegendruk waaraan een slaapsysteem moet voldoen om onze wervelkolom op de juiste manier te ondersteunen.