Wat is latex?

De eigenlijke benaming is schuimrubber, maar omdat bij andere schuimen ook vaak over schuimrubber wordt gesproken is men de naam latex gaan gebruiken en is feitelijk de naam van de grondstof.
Van oorsprong is latex een natuurproduct. Het komt in de meeste gevallen van de boom Hevea brasilienses. In de loop van de jaren is er ook een latex gemaakt vanuit aardolie (Nafta). Het grote verschil is de trekkracht (souplesse), dit is van latex uit de boom veel groter, maar de latex uit aardolie heeft weer een stabieler productieproces.

Er worden matraskernen aangeboden die gemaakt worden uit latex uit de rubberboom, maar er worden ook matraskernen gemaakt uit een mix van beide, dit om een kwalitatief stabiel product te krijgen.
Volgens de Europese norm mag men over natuurlatex kernen spreken als er 40% natuuraandeel in zit.
Het meest vervelende is dat men als consument niet kan achterhalen welk product men koopt en welke kwaliteit. Het gaat dan om het vertrouwen en garantie die de betreffende winkelier u kan geven.

Doordat de latex in mallen wordt geproduceerd worden er pinnen in gemaakt welke ook weer als zones kunnen worden ingezet.
Het grootste voordeel van latex matrassen is zijn lineair toenemende draagvermogen, dit zorgt er voor dat het de belasting die men op de matras geeft ongeveer in dezelfde hoeveelheid terug krijgt.

Een latex volkern matras wordt in veel gevallen als prettig ervaren en de ervaring leert ook dat dit een behaaglijk warme matras is,
De matrassen komen het best tot hun recht op een mooie lattenbodem of goede boxspring.

Conformiteit:
Latex geeft over het algemeen een heel goede conformiteit, indien men kiest voor stevig neemt dan dit af.
Slaapklimaat:
Latex kernen zijn over het algemeen iets warmer. Doordat er met veel kanalen / pinnen wordt gewerkt is de ventilatie goed te noemen.
Ondersteuning:
Door het lineaire draagvermogen prima. De ondersteuning wordt als mild ervaren en niet als heel actief
Note:
Een fijne matras die specifieke kennis en een goed advies vereist van de beddenspecialist.