Glossary

Wellington bedden kan nagenoef alle matrassen voorzien van een bamboe-hoes
Deze hoezen worden niet doorgestikt om een optimaal comfort/contact met de kern te verkrijgen.
Bamboe garens die in deze hoezen worden verwerkt dragen bij tot een uitstekend slaapklimaat d.w.z. een prima vocht en warmte regulatie.
De Bamboe grassen kunnen wel 60 t/m 90 cm per dag groeien. Het is daarom een bijzonder geschikte grondstof voor vele toepassingen, zoals plaatmateriaal, parket enz. ook worden de vezels gebruikt voor garens.

Compose heeft een geweldige balans tussen drukverdeling, ondersteuning, temperatuur- en vochtregulatie. Het voor kort nog vrij onbekende foam wordt door Wellington nu al een aantal jaren gebruikt en wordt steeds populairder. Het Compose schuim is wel wat zwaarder dan overige schuimen, maar heeft een geweldig comfort wat jaren lang meegaat. Het schuim valt enkel in een iets duurder segment, vanwege de uitstekende kwaliteit.
Vlakke box met pocketveren Dikte (totaal): 23 cm. Leverbaar in gestoffeerde hoes (diverse kleuren)
High Resilience, ook wel koudschuim genoemd, wordt beoordeeld op kwaliteit door middel van het Soortelijk Gewicht (SG). Wellington bedden gebruik schuimen vanaf SG 45 (gewicht van 45 kg per m3) Hoe hoger het soortelijk gewicht, hoe meer materiaal er in het schuim zit en hoe groter het draagvermogen is. Dit heeft geen invloed op de hardheid van het schuim. Lees meer...
Een HR-support kern van Wellington bedden bestaat uit een High Resiliens schuim kern waarin kanalen zijn gestanst. Deze worden vervolgens voorzien van stalen veren. Een groot voordeel is dat er met een interieur wordt gewerkt welke geen kantstroken heeft. Mensen die graag lepeltje/lepeltje liggen hebben veel minder last van het afnemen of soms zelfs loslaten van de kantstrook. Het ligcomfort wordt ook hier in grote mate bepaald door de afdekplaten die reeds eerder zijn beschreven. De matras kan worden geleverd in soepel, normaal of stevig. Het heeft een heerlijk stabiel ligcomfort wat het omdraaien in bed en het uitstappen vergemakkelijkt.
Kapua is één van de laatste innovaties op het gebied van matrasschuimen, dit schuim wordt gemaakt vanuit de afvang van CO2 en vervolgens in uw matras verwerkt. Het schuim is uitvoerig getest op duurzaamheid: Het voldoet aan de strengste emissienormen en het is ook door Oeko-Tex en CertiPUR gecertificeerd. Kapua is ontwikkeld en geproduceerd met behulp van de meest moderne technologieën die er voor zorgen dat Kapua super milieuvriendelijk is!! Daarnaast is Kapua ook nog eens zeer comfortabel schuim: Het scoort hoog op zowel drukverdeling, ondersteuning als op vocht- en temperatuurregulatie! Oftewel: Fantastisch slapen, terwijl u het milieu helpt!
Latex, ook wel bekend als schuimrubber, kan worden gewonnen uit de rubberboom, de Hevea Brasilienses, maar kan ook worden verkregen uit aardolie (Nafta) via een speciaal kraakproces. De Latex uit de rubberboom heeft een grotere trekkracht dan de Latex gewonnen uit aardolie. Wel is het productieproces van Latex uit de rubberboom ingewikkelder vanwege de luchtdrukverschillen en vochtigheid. Om een product te leveren die naar ieders wens is maakt Wellington bedden gebruik van een mix van Latex gewonnen uit de rubberboom en Latex uit aardolie. Wilt u een stukje natuur in uw matras? Kies dan zeker voor een latex-matras! Dan het comfort zelf: de belasting die men op het matras geeft wordt ongeveer in dezelfde hoeveelheid teruggegeven aan het lichaam. Vandaar dat latex goed scoort op de ondersteuning van de wervelkolom. De Latex die Wellington gebruikt heeft daarnaast een goede drukverdeling en temperatuur- en vochtregulatie.
Kern: Fjorton Pocket 20 cm. Afdekking: 3 cm. HR-45 Leverbaar met diverse soorten hoezen.
Kern: Fjorton Pocket 20 cm. Afdekking: 3 cm. Kapua Leverbaar met diverse soorten hoezen.
Kern: Fjorton Pocket 20 cm. Afdekking: 3 cm. Hoogwaardig Latex Leverbaar met diverse soorten hoezen.
Kern: Fjorton Pocket 20 cm. Afdekking: 3 cm. Compose Leverbaar met diverse soorten hoezen.

Een pocketveren matras bestaat uit een interieur met allemaal (meest tonvormige) veren die los in een zakje verpakt zijn. De stalen veren kunnen dan individueel van elkaar bewegen. Er bestaan veel soorten pocket interieurs.

Elektrische box met pocketveren Dikte (totaal): 23 cm. (incl. frame) Leverbaar in gestoffeerde hoes (diverse kleuren)
Kern: Volschuim HR Dikte: 5 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Kern: Volschuim Kapua Dikte: 8 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Kern: Volschuim Latex Dikte: 5 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Kern: Volschuim Compose Dikte: 5 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Kern: Volschuim Compose Dikte: 8 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Kern: Volschuim Cellutex Dikte: 8 cm Leverbaar met diverse soorten hoezen
Cellutex, ook wel bekend als Traagschuim, is een visco elastisch polyurethaan schuim. Door de warmte van uw lichaam en uw gewicht wordt het schuim ingedrukt zodat het de contouren van het lichaam perfect volgt. Vandaar dat Cellutex hoog scoort op drukverdeling. Helaas geeft het schuim minder ondersteuning, doordat het schuim Traag zijn oude positie aanneemt. De ondersteuning komt voornamelijk uit de materialen die onder het schuim worden gebruikt. Traagschuim wordt gebruikt om decubitus te verminderen en werkt dus perfect voor mensen die vaak last hebben van huidbeschadigingen.